Snelwandelen: een alternatief voor lopen

Als u zich nog niet klaar voelt om te lopen, kan u misschien starten met snelwandelen.

Starten met lopen kan voor sommigen in eerste instantie wat te hoog gegrepen zijn. Als u zich nog niet klaar voelt om in één trek vijf kilometer te lopen. Waarom dan niet beginnen met een zachtere sport zoals snelwandelen?

Snelwandelen is een zachte sport die op dit ogenblik ‘hip’ is: ideaal voor het silhouet en de fitheid van elke dag. Tijdens het stappen worden de snelle passen vergezeld van een dynamische armbeweging.

De voordelen zijn dezelfde als bij het lopen: je kan het alleen doen en op het moment dat je wil, zonder dat er infrastructuur voor nodig is. Voordeel: het lichaam krijgt minder krachtige schokken te verwerken dan bij het lopen.

Sportonderzoekers noemen snelwandelens zelfs “de discipline die het dichtst de ideale oefening benadert”. Een dertigtal minuten snelwandelen per dag zou volstaan om een buikje weg te werken, het hart te versterken, de bloeddruk te doen dalen en de hoeveelheid stress te doen afnemen.

Snelwandelen stimuleert ook de bloedsomloop, versterkt de beenspieren en verhoogt de longcapaciteit. Sommige sportmerken bieden schoenen aan die speciaal bestemd zijn voor het snelwandelen.

Caroline Lallemand/ Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content