Sneakermerk Feiyue en meubelmerk The Hansen Family werken samen

Wanneer een sneakermerk een meubelmaker ontmoet.

Wanneer twee grote namen hun krachten bundelen, vloeien daar steevast noemenswaardige producten uitvoort. Dat geldt ook voor de samenwerking tussen sneakerfabrikant Feiyue en meubelmerk The Hansen Family. Met een exclusieve schoenenkoffer en een kleine sneakerlijn als resultaat.

The Hansen Family is zowel een merknaam als een groep bloedverwanten. Heel creatieve bloedverwanten, want ieder familielid is ontwerper, architect of timmerman. In overeenstemming met Feiyue fabriceerde Gesa Hansen, het hoofd van The Hansen Family, een schoenenkast die ook als koffer gebruikt kan worden, compleet met krukje en bijhorende spiegel. De koffer ademt het Scandinavische design van de jaren vijftig, waarvoor The Hansen Family bekend staat.

Gesa ontwierp ook twee paar unisekssneakers, gebaseerd op het klassieke Fe Lo-model. Het eerste paar werkt wit canvas af met rode details, het andere is gemaakt uit denim met witte accenten. Beide modellen kregen het typische anker van The Hansen Family mee en worden verkocht met een bijpassende schoenenzak in canvas.

Voor eerst in Parijs

Het sneakermerk Feiyue is een oorspronkelijk Chinees label dat zijn oorsprong vond in Shanghai. Het merk is sinds 2006 gevestigd in Frankrijk waar het een heel groot succes kent. Geleidelijk aan veroveren de sneakers de hele wereld. Onder het motto Flying Forward ontwikkelt het label innovatieve en constant evoluerende modellen in verrassende kleuren en nieuwe materialen.

Op de laatste editie van Maison & Objet in januari presenteerde The Hansen Family zijn meubelcollectie voor het eerst in de Parijse context. Het merk vond een stekje op de stand van het Franse Sentou, dat de collectie in Frankrijk zal verdelen. Voorlopig is de meubelcollectie in Belgiƫ nog niet te koop. Intussen wist Gesa Hansen met haar ontwerpen al twee Red Dot Design Awards in de wacht te slepen en was ze genomineerd als jonge Duitse designer van het jaar 2011. (KD/KS/EH)

De schoenen kosten 55 euro en zijn te koop bij de Feiyue-verdelers in Belgiƫ of via de onlineshop.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content