Slachtoffer van verkrachting lanceert toolkit voor lotgenoten

© iStock

“Hallo.” Noa Maiman haalt diep adem terwijl ze in de camera kijkt. “Welkom bij de toolkit voor slachtoffers van verkrachting.”

Noa Maiman, een in Israël geboren en momenteel in L.A. wonende documentairemaakster, is op Youtube een reeks filmpjes begonnen die slachtoffers van seksueel misbruik moeten helpen. Ze vertelt onderandere over haar eigen ervaringen – Maiman werd als kind meermaals misbruikt – en geeft praktisch advies.

Momenteel staan er al negen afleveringen van de bijzondere reeks online en Maiman zegt dat er nog drie zullen volgen. De maakster hoopt dat haar filmpjes andere slachtoffers even hard zullen helpen als haarzelf. Om aan te tonen hoezeer ze zelf evolueerde tijdens het maken van de filmpjes, heeft ze de naam van haar reeks namelijk gaandeweg namelijk veranderd van ‘Toolkit voor het verse slachtoffer van verkrachting’ naar ‘Toolkit voor herstel na verkrachting’.

Bekijk hier de eerste aflevering:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(EK)

Bron: Independent

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content