Shin Tanaka knutselt een ‘papieren’ Karl Lagerfeld

© Twitter

Knutselspecialist Shin Tanaka vouwde in opdracht voor modeontwerper Karl Lagerfeld zo’n twintig papieren figuurtjes in elkaar ter gelegenheid van het jaarlijkse Saint-Germainparcours in Parijs.

Knutselspecialist Shin Tanaka vouwde in opdracht voor modeontwerper Karl Lagerfeld zo’n twintig papieren figuurtjes in elkaar ter gelegenheid van het jaarlijkse Saint-Germainparcours in Parijs.

De vrolijke gedaantes worden het best omschreven als een mix tussen origamikunst en street-art met een vleugje manga. De Japanse kunstenaar kroop in het brein van de Lagerfeld en creëerde zo speciale, maar kenmerkende karakters zoals Spiky, een wezentje dat contact legt met de wereld via zijn antennes en de Glove-y, een gevouwen replica van Karls leren signatuurhandschoen. Ook favoriete poezensnoet Choupette kreeg een papieren dubbelganger, inclusief coole zonnebril, net zoals haar baasje.

Al bleek dat knutselen, zelfs voor een perfectionist als Tanaka, een hele opgave te zijn. Zo moest de creatieveling soms 56 keer opnieuw beginnen vooraleer hij erin slaagde het perfecte origamipersonage te creëren. Geloof je niet dat het heuse knip- en plakwerk zo’n zwoegen is? Probeer dan zelf eens een CHIBBY, één van de figuurtjes uit het project, in elkaar te flansen. Volgens urbandictionary.com staat chibby voor een klein persoon die eruit ziet alsof hij/zij een grotere gestalte zou moeten hebben, maar dat toch niet heeft. Deze chibby draagt alvast een reusachtige pet met Karl Lagerfelds figuur op. Registreer je op de facebookpagina en ontvang een mooie print-out in je mailbox zodat je onmiddellijk aan de slag kan.

De ‘KARLxSHIN Paper Toy Mania’ expositie siert de lokale hipsterbuurt in Parijs aan de Left Bank Chanelshop nog tot 27 oktober. Daarna verhuist de tentoonstelling naar Berlijn en zullen andere internationale steden volgen. (JF)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content