Shaken in de fifties

Een avondje rocken en swingen zoals in de fifties met Radio Modern.

De balzaal van De Roma op de Antwerpse Turnhoutsebaan maakt zich op voor een stijlvol -en nostalgisch- feestje. Ze verwelkomt vrijdag al voor de tweede keer Radio Modern, een fifties night die eerder ook de Gentse Vooruit aandeed.

Organisator en zelfverklaard fiftiesadept Ben Mouling (33) stelde zijn recept twee jaar geleden op punt in Zaal Patria in Deuvem, in de Voerstreek, een van de vele vergeten feestzalen in Vlaanderen. “Ik vond het uitgaansleven maar een sof”, bekent Mouling. Waarop hij een groep gelijkgestemde zielen verzamelde en een avondvullend programma samenstelde.

De vraag waarom uitgaan altijd zo laat moet, is alvast niet aan de orde. Al om 21 uur steekt Dancing Sophie Monheim van wal met een dansles. The Modernettes, de visagistes en stijlgoeroes ter plekke, geven u zo nodig een opknapbeurt. En dan mag het vonken: eerst met energieke en acrobatische swing van de Nederlandse Floogees, dan met boogiewoogie en rhythm-and-blues van het Britse combo Oo-bop-Sh’Bam. Achteraf haalt dj Jan De Smet (De Nieuwe Snaar en Orquesta Patagon) zijn favoriete swingplaten uit de kast.

Wim Denolf

Radio Modern, op 31 oktober in De Roma, Turnhoutsebaan 327, 2140 Borgerhout. Toegang 10 euro, 8 euro in voorverkoop. Info: 03 292 97 40. Op 1 november in Atelier 210 in Brussel, op 5 november in 30CC Leuven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content