Serena Williams: ‘Geen enkele vrouw moet op de knieën gaan om mannelijke tennissers te bedanken’

Serena Williams © Belga

Raymond Moore, de organisator achter het tennistornooi van Indian Wells, ging dit weekend serieus uit de bocht. Topspeelster Serena Williams zette de man op zijn plek voor zijn seksistische uitspraken.

Raymond Moore zei tijdens een persontbijt dat ‘elke tennisspeelster dankbaar mocht zijn dat mannen als Roger Federer en Rafael Nadal in het circuit rondlopen, want zij dragen de sport.’ De mannelijke nummer 1 Novak Djokovic deed er, zich van geen kwaad bewust, nog een schepje bovenop. ‘Vrouwen hebben in het tennis gevochten voor wat ze verdienen en hebben het ook gekregen’, aldus de Serviër.

Djokovic is echter wel van oordeel dat het mannentennis meer beloond mag worden. ‘De statistieken bewijzen dat er veel meer toeschouwers naar ons komen kijken en daarom zouden wij beter beloond moeten worden.’ De uitspraak die vooral de wenkbrauwen deed fronsen, was dat Djokovic zei dat vrouwelijke sporters het soms lastig hebben met hun hormonen en dat we dit moeten begrijpen.

Serena Williams reageerde resoluut op deze seksistische uitspraken. ‘Wij vrouwen hebben een lange weg afgelegd en moeten voor niemand door de knieën gaan’, zei de Amerikaanse. Later verontschuldigde Moore zich in een persmededeling voor zijn krasse uitspraken, maar het kwaad was al geschied. (AB/BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content