Seksistisch spotje overschaduwt coolste gadget ooit

© Youtube

Het Japanse bedrijf Logbar heeft zo mogelijk het meest geavanceerde gadget sinds lang ontwikkeld, maar het reclamefilmpje ervoor lokt kritiek uit.

Ili is een apparaatje dat wordt omschreven als ’s werelds eerste draagbare vertaalmachine. Je praat erin en als een echte tolk zet het apparaatje jouw woorden om in een van de drie talen die momenteel beschikbaar zijn. Heel lovenswaardig, ware het niet dat het reclamefilmpje de bal behoorlijk mis slaat.

In de vreemde video test de Britse Dean het apparaat uit in Japan. Van alle leuke dingen die hij had kunnen zeggen in Japans, koos hij ervoor vrouwen te vragen hem te kussen. De toon is speels, maar het filmpje wringt wel tegen: Dean verkondigt de Japanse vrouwen dat het in het Verenigd Koninkrijk heel normaal is om vreemden te kussen en achtervolgt ze wanneer ze weglopen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Op sociale media zorgt het filmpje voor heel wat consternatie. Iemand merkt op: “Jullie maken de meest ongelofelijke technologie in jaren tijd en jullie reclamespot ervoor gaat exclusief over seksuele intimidatie van vrouwen in Japan?” Een man uit San Francisco heeft zelfs een petitie opgesteld om Logbar te overtuigen het seksistische filmpje te verwijderen en hun verontschuldigingen aan te bieden.

(EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content