Schrijven met Delvaux

Delvaux lanceert zacht geprijsde lederen kleinoden voor papierwaren.

Delvaux mag gerust tot ’s lands bekendste luxenamen gerekend worden. Gezien de omstandigheden verwondert het dan ook niet dat het Belgische huis de tering naar de nering zet met zijn nieuwe Leathers & Letters-collectie, zacht geprijsde lederen kleinoden voor papierwaren.

Voor deze collectie maakte Delvaux gebruik van materiaaloverschotten, die anders vaak op de afvalberg belanden. Ze omvat onder meer hoezen voor schriften en blocnotes, enveloppen voor visitekaartjes en A5-schriften en etuis voor schrijfwaren. Ook aan originele schriften en notitieblokken werd gedacht, al bent u dankzij de gestandaardiseerde formaten niet verplicht om papierwaren van Delvaux te gebruiken.

Niet alleen het concept is nieuw voor Delvaux, met prijzen van 50 tot 220 euro voor de lederwaren en van 11 tot 22 euro voor de papierwaren opent deze collectie ook de deuren naar een lager prijssegment. Tot nog toe kon u voor 50 euro immers alleen een sleutelhanger vinden bij Delvaux. Toepasselijke namen als SMS, Chat, Dot en Spot lonken trouwens expliciet naar jongere consumenten, terwijl de variatie aan ledersoorten en kleuren allerlei combinaties mogelijk maakt.

Voorlopig worden van de kleine lederwaren ongeveer 10.000 exemplaren op de markt gebracht. Alhoewel het in eerste instantie om een eenmalig initiatief gaat, geeft Delvaux off the record wel toe dat de timing geen toeval is. Bij groot succes wordt een herhaling ervan of een permanente papeteriecollectie niet uitgesloten.

Al even slim is de link met het Postfonds voor Alfabetisering. Dat ontvangt immers een deel van de opbrengst. De collectie is vanaf 9 maart verkijgbaar in de Delvaux-boetieks en bij enkele exlcusieve partners.

Wim Denolf.

Info: 02 738 00 40.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content