Schoon volk

Uiterlijk roept vooroordelen op: een expo in Antwerpen.

Hebben een buitenkant gekregen / met binnenkantlezers, droevigwezers, / kleurenkenners, kruidenruikers / en een vlekje op een plekje.

Zo begint het negende stadsgedicht van de Antwerpse stadsdichter Joke van Leeuwen, geschreven naar aanleiding van de tentoonstelling Schoon volk. In deze expo in het Atlasgebouw geven dertig mensen in videomontages hun mening en ervaringen weer over de rol van het uiterlijk in onze maatschappij. Hoe beïnvloedt het uiterlijk bijvoorbeeld onze zelfontplooiing en kansen op de arbeidsmarkt, en welke (voor)oordeel roept het op?

Definitieve antwoorden pretendeert Schoon volk niet te geven, wel biedt het sensibiliseringsproject van de stad Antwerpen stof tot nadenken. Het Atlasgebouw zelf herbergt trouwens een hele reeks overheidsdiensten en voorzieningen in verband met diversiteit, inburgering en het onthaal van nieuwkomers.

Wim Denolf

Schoon volk, tot 30 september in het Atlasgebouw, Carnotstraat 110, 2060 Antwerpen. Maandag tot vrijdag van 9 tot 17 uur, op dinsdag tot 19.30 uur. Info: 03 227 70 11

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content