Scabal opent eerste Belgische winkel

De Belgische stoffenfabrikant en maatwerkspecialist Scabal is voortaan ook in de Brusselse Louizawijk te vinden.

Scabal is een begrip in luxueuze mannenkleding: het in 1938 opgerichte huis levert stoffen aan kleermakers, modemerken en ontwerpers over de ganse wereld. Op Saville Row, het Londense centrum voor mannenkostuums en maatwerk, opende Scabal ruim twintig jaar geleden al een winkel, nu vestigt het merk zich ook op de Brusselse Waterloolaan.

Merkidentiteit Scabal stelt wereldwijd zeshonderd mensen te werk en biedt zijn stoffen, maatwerk en accessoires aan in meer dan 65 landen. Waarom het merk nu pas zijn eerste Belgische winkel opent? “Scabal is een stoffenproducent en groothandelaar, geen retailspecialist”, zegt CEO Gregor Thissen. “In de huidige modewereld versterkt een eigen winkelnetwerk echter je identiteit en naamsbekendheid. Een eigen zaak in onze thuisstad kon dus niet ontbreken.”

Ook het directe contact met de eindgebruiker speelt een belangrijke rol, benadrukt Thissen: “Een eigen winkel geeft ons een beter begrip van wat mannen nodig hebben, de service die zij verwachten en hoe zij omgaan met trends. Voorlopig vormt de directe verkoop aan de consument slechts tien procent van onze omzet, maar die betere kennis van onze doelgroep zal ongetwijfeld ook afstralen op onze samenwerking met modemerken.”

Gentlemen club De zaak op de Waterloolaan werd ingericht door het Duitse architectenbureau Blocher Blocher Partners. Het interieur roept de sfeer op van een Britse gentlemen club, dankzij elegant meubilair, cognactinten en een knusse zithoek.

Die knipoog naar Groot-BrittanniĆ« is geen toeval, want Scabal vervaardigt zijn stoffen in zijn eigen weverij in West Yorkshire. Accessoires als hemden, ceinturen, dassen, tassen en schoenen worden dan weer in ItaliĆ« geproduceerd. “Scabal heeft de voorbije seizoenen een volledig aanbod voor mannen ontwikkeld”, zegt Thissen. “Ook dat rechtvaardigt onze strategie om ons eigen winkelnetwerk te versterken.”

Scabal opent later dit najaar zijn eerste Chinese winkel in de China World Mall in Peking. Het Belgische huis wil de komende drie jaar een twaalftal winkels openen in het land.

Wim Denolf

Scabal, Waterloolaan 32, 1000 Brussel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content