‘Saunabezoek nog steeds in stijgende lijn’

© Thinkstock

Sauna’s worden nog steeds regelmatig bezocht. Dat blijkt uit officiële cijfers van Sauna Vereniging België, die op 8 oktober de zesde ‘Nationale Dag van de Sauna’ organiseert.

Hoewel het aantal sauna’s in België het laatste jaar gestabiliseerd is, groeit het aantal liefhebbers nog flink aan. Ondertussen bezoekt 8 procent van de Belgische bevolking geregeld een sauna. Dat blijkt uit cijfers van Sauna Vereniging België (SVB), dat op 8 oktober de zesde ‘Nationale Dag van de Sauna’ organiseert.

“Steeds meer mensen zijn met hun welzijn bezig en een bezoek aan een sauna draagt zeker bij tot een goede gezondheid”, zo zegt het SVB in De Zondag. “Wie geregeld naar de sauna gaat, verhoogt zijn of haar immuunsysteem en zal minder last hebben van kwaaltjes als verkoudheden en griepjes.”

“Ook stimuleert het – bij goed gebruik – de bloedcirculatie. En dan hebben we het nog niet over de mentale opkikker. Even een paar uurtjes ontspannen – zonder gsm – en onthaasten na een drukke werkdag of -week.”

NAAKTHEID GEEN PUNT

De saunabezoekende Belg houdt even veel van de openbare sauna als van de privésauna. “Toch groeit het bezoek aan de openbare sauna’s nog iets sneller dan dat aan de privésauna’s. We zien trouwens ook dat sauna’s steeds meer mensen uit de buurt aantrekken. Vroeger durfden saunaliefhebbers nogal wat kilometers maken om maar niet de buurman tegen te hoeven komen in de sauna, maar tegenwoordig heb je overal en altijd kans op file. Bovendien wordt van naaktheid niet meer zo’n punt gemaakt.” (De Zondag)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content