SASK en schoenenwinkel ‘De Ruyte’ organiseren expo

Naar aanleiding van het 40-jarig bestaan van schoenenzaak ‘De Ruyte’ brengt Sam Reychler in samenwerking met de afdeling schoenontwerp van de SASK een ode aan schoendesign met de tentoonstelling ‘Schoenontwerp door de jaren heen’.

Zaakvoerder Leen De Ruyte en haar zoon Sam Reychler, wie een talentvol schoendesigner is, openen eind februari de expo ‘Schoenenontwerp door de jaren heen’, naar aanleiding van de 40e verjaardag van schoenen-en lederwarenwinkel ‘De Ruyte’.

Dit gebeurt in samenwerking met de afdeling schoenontwerpen van de stedelijke academie voor schone kunsten van Sint-Niklaas (SASK).

Schoenenwinkel ‘De Ruyte’ ontstond in 1973 door Leen De Ruyte in Belsele (Sint-Niklaas). Haar zaak groeide uit tot een succesvol familiebedrijf samen met haar zoon en ontwerper Sam Reychler. Naar aanleiding van het 40-jarig bestaan van de stijlvolle schoenenzaak brengt Sam Reychler in samenwerking met de afdeling schoenontwerp van de SASK een ode aan schoendesign met de tentoonstelling ‘Schoenontwerp door de jaren heen’.

Schoendesign op hoog niveau

De expo trekt je letterlijk mee in een verhaal achter de geschiedenis van het schoendesign: de meest innovatieve ontwerpen en creaties vormen het decor van schoenenwinkel De Ruyte. Indrukwekkende ontwerpen van studenten, designers en oud-leerlingen, waaronder die van Sam Reyckler zelf, worden voorgesteld naast de nieuwe zomercollectie van 2013. De expo is vrij te bezichtigen van 28 februari tot en met 15 maart.

Pashokje én jonge designer

Schoenenwinkel De Ruyte is beroemd in het Waasland en ver daarbuiten voor zijn exclusieve verzameling van de meest unieke kwaliteitsmerken. Naast het Italiaanse merk Roberto Del Carlo, waarvoor Sam Reychler zelf ontwerpt, kan je er meer dan 60 merken als Dries Van Noten, A.F. Vandevorst, Sergio Rossi, Robert Clergerie, Hogan en Tod’s vinden. In 1998 ontstond er ook een kindercollectie De Ruyte kids.

De Ruyte kent een uniek concept voor haar klanten. Leen De Ruyte vertelt: ‘Ook in onze service gaan wij voor het totaalpakket en hebben we een paskamer in onze zaak zodat klanten hun outfit kunnen aanpassen en het perfect bijpassende paar kunnen uitzoeken.’

Droomschoenen

Altijd wel al eens jouw droomschoenen willen ontwerpen samen met Sam Reychler? Nu krijg je de kans! Sam Reychler lanceert een wedstrijd met een unieke prijs: een eigen paar schoenen ter waarde van 1000 euro ontwerpen. De winnaar of winnares krijgt de kans om samen met Sam Reychler een paar schoenen, pumps of laarzen te ontwerpen die exclusief worden gemaakt in het atelier van Roberto Del Carlo in Italië. Surf snel naar www.deruyte.be en schrijf je nog in tot en met 15 maart.

De expositie ‘Schoenontwerp door de jaren heen’ is van 28 februari tot en met 15 maart te bezichtigen in Belsele. Van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.30 en van 13.30 tot 18.30. Zaterdag van 10.00 tot 18.00 en zondag 3 maart van 11.00 tot 17.00 doorlopend. (YM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content