Sandra Bullock: ‘het jachtseizoen op vrouwen is open’

© REUTERS

Sandra Bullock stelt in een interview voor het Amerikaanse nieuwsprogramma E!News aan de kaak dat vrouwelijke celebrities vaak afgerekend worden op hoe ze eruitzien. “Dit moet stoppen. We beschadigen meisjes en vrouwen op een manier die me angst aanjaagt.”

“Het voelt soms alsof het jachtseizoen geopend is als je ziet hoe hard vrouwen worden aangepakt,” zei de actrice. “En het is niet omwille van wie we zijn als persoon, maar wel om hoe we eruit zien of hoe oud we zijn.” Eén ding is duidelijk voor Bullock: “Iemand met een lange arm moet hier een einde aan maken. Dit moet stoppen. We beschadigen meisjes en vrouwen op een manier die me angst aanjaagt.”

In mei sierde Bullock nog de cover van het magazine People, dat over mooie vrouwen ging. “Ik zei dat als ik mocht praten over vrouwen die ik mooi vind omdat ze wonderlijke dingen doen en voor elkaar zorgen, dan zal ik meer dan vereerd zijn om op de cover te staan.” Op diezelfde cover verduidelijkt ze nog wat ze verstaat onder schoonheid: “Wat mooi is, is de eer Louis’ moeder te zijn.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content