Salvatore Ferragamo doneert 600.000 euro aan museum in Firenze

© Thinkstock

Het Italiaanse modelabel Salvatore Ferragamo belooft 600.000 euro aan Galleria degli Uffizi, een kunstmuseum in Firenze.

Het Italiaanse modelabel Salvatore Ferragamo belooft 600.000 euro aan Galleria degli Uffizi, een kunstmuseum in Firenze.

In navolging van Fendi die de beroemde Trevifontein in Rome laat herstellen, zet Salvatore Ferragamo zijn schouders onder de renovatie van het Galleria degli Uffizi museum in Firenze. Met het geld dat Ferragamo zal schenken, kan het museum acht zalen renoveren in een jaar tijd. Dit houdt in dat er ongeveer vijftig werken, waaronder kunst uit de 15de eeuw, opnieuw kan worden tentoongesteld in het Palazzo degli Uffizi.

‘Samenwerken met culturele instituten en initiatieven steunen die kunst promoten, zit in ons DNA’, vertelt Ferruccio Ferragama, de directeur van het merk, aan WWD. Het label werd opgericht in Firenze en heeft dus een band met de Italiaanse stad.

‘We zijn erg enthousiast over het feit dat de zalen weer in hun oude glorie worden hersteld met hoogtechnologische restoratie zodat de inwoners van Firenze en internationale bezoekers er van kunnen genieten.’ (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content