Retro zonnebrillen bij Tim Van Steenbergen

Antwerps ontwerper Tim Van Steenbergen brengt voor het eerst een zonnebrilcollectie uit, samen met brillenlabel Theo.

Antwerps ontwerper Tim Van Steenbergen brengt voor het eerst een zonnebrilcollectie uit. Hij werkt daarvoor samen met het Antwerpse brillenlabel Theo. Ze kozen voor retromonturen die de elegantie van de jaren ’50 uitstralen.


Van Steenbergen was onder de indruk na zijn bezoek aan de overzichtstentoonstelling over het leven van Jackie Kennedy in New York. Niet alleen de uitstraling van de voormalige first lady maar ook de prachtige Amerikaanse auto’s, te zien op de vele foto’s, bewonderde hij.

Oldtimers
De chromen sierlijsten, glanzende bumpers en afgeronde hoeken bleken de ideale inspiratie voor een zonnebrillenlijn die de grandeur van de jaren ’50 moet uitstralen. De collectie werd dan ook genoemd naar Amerikaanse oldtimers. Ze bestaat uit 3 kunststofmodellen – Commodore, Wildcat en Thunderbolt – en 3 metalen modellen – Impala, Le Sabre en Bel Air. Hun opvallendste kenmerk is de sierstrip op het montuur. Elk model is beschikbaar in acht kleuren.

Chique lakkleuren en schildpadvariaties
De kleuren van de brillen leunen aan bij de stoffen die Tim Van Steenbergen gebruikt voor zijn kledingcollecties. Hij vertaalde ze naar lakkleuren. De kunststofbrillen bestaan ook in varianten op de schildpadmonturen van weleer.

Ann Heylens.

Verkrijgbaar bij de Theo-opticien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content