Red de bijen: gooi een bloemenbom

© iStock

De wereld heeft dringend nood aan meer flora, en niet enkel om je huiskamer mee op te fleuren. We moeten ook aan de bijen denken, zeggen Ei Ei Khin en Chris Burley van het Grow The Rainbow-project

Het gaat niet goed met de bijen, al bijna 10 jaar is er sprake van Colony Collapse Disorder of de bijenverdwijnziekte: een bizar fenomeen waarbij 30 à 90% van een bijenvolk opeens verdwijnt. De oorzaken zijn onbekend, maar het zou kunnen liggen aan de milieuverandering, het dalend aantal wilde bloemen, pesticiden, parasieten of zelfs gsm stralingen. Ons wél bekend zijn de desastreuze gevolgen: zo’n 70% van de gewassen wordt namelijk door bijen bestoven. Wanneer die gewassen zich niet meer kunnen voortplanten dreigen er tekorten die voor hongersnood en een in elkaar zakkende economie kunnen zorgen. De toestand is zelfs zodanig ernstig dat zelfs het Europees Parlement en Greenpeace al onderzoeken gestart zijn naar de gezondheid van de bijen.

Gelukkig is er het “Grow The Rainbow” project van Ei Ei Khin en Chris Burley uit San Fransisco. Ze produceren Seedles, kleurrijke balletjes die zaden van wilde bloemen, klei, compost en water bevatten. De Seedles zijn ook nog eens in alle kleuren van de regenboog verkrijgbaar. Het planten is heel simpel, gooi ze gewoon op de grond. De zon, de regen en de ondergrond doen de rest.

Haal inspiratie bij deze twee Amerikanen en maak zelf enkele zaadbommen. In het filmpje hieronder worden de benodigdheden uit de doeken gedaan. (MT)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Meer info op www.growtherainbow.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content