Recycleer zelf plastic tot leuke interieurspullen dankzij Nederlands project

Enkele van de objecten die je met de machines kunt maken. © Precious Plastic

Wat als je nu eens de overtollige plastic in je woning en omgeving zelf zou kunnen recycleren tot een leuke interieuritem, een handig kommetje of een designlamp? Dankzij Precious Plastic van de Nederlander Dave Hakkens.

Het is idee is eenvoudig: geef iedereen ter wereld de kans om zowel de massa aan plasticafval zelf te recycleren om zo de afvalberg te verminderen én een eigen business op te starten. Dave Hakkens startte het bewonderenswaardige project Precious Plastic een kleine 3 jaar geleden. Hij ontwierp 4 machines waarmee plastic kan versnipperd worden en omgevormd kan worden tot ofwel afgewerkte producten of tot een nieuwe basisgrondstof.

De plannen om de machines te bouwen zijn gratis te downloaden, net als de vele instructiefilmpjes en allerhande tips. Dave Hakkens wil met zijn idee en zijn machines de hele wereld veroveren. ‘Ons plan stelt mensen in staat om overal ter wereld plasticafval te transformeren tot waardevolle spullen.’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content