Psychisch zieke jonge mensen posten foto’s met hun medicijnen om taboe te doorbreken

Met hun ‘Rode Neuzen Dag’ zetten Q Music en VTM later dit jaar de psychische problemen bij jongeren in de kijker. Het is een onderwerp dat vele mensen raakt, daar is ook de actie #MedicatedAndMighty getuige van.

De Amerikaanse Erin Jones, blogster over autisme en moederschap, postte een maand geleden een selfie op Facebook. Initieel vallen vooral haar felgekleurde lokken je op, maar als je goed kijkt dan zie je dat ze een voorschrift voor medicijnen vasthoudt. ‘Ik heb geprobeerd om dit leven te leven zonder medicijnen. Maar het ene moment voel ik me opperbest, het andere moment kwijn ik weg in een hoekje. Angstmedicijnen en antidepressiva zullen me moeten redden. Soms hebben we gewoon hulp nodig’, klinkt het in haar comment.

So this also happened yesterday. I have tried living this life without prescription help. It seems to have me on top of…

Posted by Mutha Lovin’ Autism on woensdag 2 september 2015

In een interview met The Mighty vertelt Erin dat ze al veertien jaar geen medicijnen nam, maar dat ze nu heeft beseft dat ze niet beter kan worden zonder hulp in te roepen. ‘Ik dacht dat ik mijn angsten en depressie zelf te lijf zou kunnen gaan, maar ik moest toegeven dat ik het niet alleen kon. Dat vergde zoveel van me om dit te beseffen.’

Haar bekentenis raakte een gevoelige snaar en heel wat jonge mensen kunnen zich relateren met haar ervaringen. Heel wat mensen nemen medicijnen, maar vertellen het aan niemand omdat er zo’n negatief stigma rond hangt. Samen met The Mighty startte Erin de hashtag #MedicatedAndMighty en haar oproep kan op veel reactie rekenen. Het is van groot belang dat psychische problemen en de hulp uit de taboesfeer gehaald worden. (AB)

Psychisch zieke jonge mensen posten foto's met hun medicijnen om taboe te doorbreken
© Twitter
Psychisch zieke jonge mensen posten foto's met hun medicijnen om taboe te doorbreken
© Twitter

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content