Prins William is eerste lid van koninklijke familie dat poseert voor holebimagazine

© REUTERS

De Britse troonopvolger leent zijn gezicht en stem aan Attitude, het magazine voor holebi’s. ‘Niemand zou gepest mogen worden omwille van zijn of haar geaardheid’, aldus prins William.

Prins William, de tweede in lijn voor de Britse troon, spreekt zich uit tegen homohaat en poseert voor de cover van Attitude. Hiermee is hij het eerste lid van een koninklijke familie dat verschijnt op de cover van een holebiblad. Prins William schrijft geschiedenis met deze gebeurtenis. Tussen het poseren door, zat de prins ook samen in Kensington Palace met negen leden van de LGBT gemeenschap, die te kampen kregen met pesterijen op basis van hun seksuele geaardheid.

Wees trots op wie je bent

‘Niemand zou gepest mogen worden voor hun geaardheid, of voor welke reden dan ook. En niemand zou moeten omgaan met het soort haat waar deze jonge mensen mee te kampen hebben gekregen. De homoseksuele, lesbische en transgender jongeren die ik ontmoet heb via Attitude zijn dapper genoeg om hun stem te laten horen en hoop te geven aan mensen die momenteel lijden onder pestgedrag. Hun kracht en optimisme zou ons allemaal moeten aansporen om pesten halt toe te roepen wanneer we het zien. Ik wil aan alle jongeren die gepest worden omwille van hun geaardheid zeggen: laat het niet zomaar gebeuren. Praat erover met een vertrouwenspersoon, een vriend of een leraar en vraag om hulp. Je zou trots moeten zijn op wie je bent en je in geen geval moeten schamen’, klinkt het.

Orlando

Dit nieuws volgt in de nasleep van de gruwelijke schietpartij in Orlando, waarbij een dolle schutter 49 mensen om het leven bracht en nog eens 53 gewonden maakte in een plaatselijke gay club. Dat prins William net nu steun betuigt aan de holebigemeenschap, wordt erg goed onthaald.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zijn vrouw Kate Middleton, de hertogin van Cambridge, poseerde onlangs voor het eerst voor de cover van de Britse Vogue. Dit unicum kaderde in het honderdjarige bestaan van het magazine. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content