Primark onder vuur voor paspop met uitstekende ribben

De Britse winkelketen ontving via Twitter kritiek op hun nieuwe mannequins die duidelijk uitstekende ribben hebben. ‘Is dit echt nodig?’ vraagt fitnessinstructrice Mel Fraser zich af. Primark heeft inmiddels gereageerd en legt het onderwerp op tafel.

De Britse winkelketen ontving via Twitter kritiek op hun nieuwe mannequins die duidelijk uitstekende ribben hebben. ‘Is dit echt nodig?’ vraagt fitnessinstructrice Mel Fraser zich af. Primark heeft inmiddels gereageerd en vervangt de paspoppen in kwestie.

Via Twitter drukte Mel Fraser haar ongenoegen uit over de nieuwe paspoppen in de Britse winkelketen: ‘Beste Primark. Is het echt nodig dat deze nieuwe mannequins uitstekende ribben hebben? En voor ik word beschuldigd van skinny bashing, dat is niet wat ik doe. Ik zou gewoon graag hebben dat paspoppen in winkelketens verschillende maten en vormen hebben. Jonge meisjes denken anders dat dit de enige juiste maat is!!’

Het bericht werd in grote getale geretweet en kwam onder de aandacht van de keten zelf die reageerde via hetzelfde kanaal. ‘Bedankt om dit op te merken. We bespreken het morgen met ons team. Kan je alsjeblieft laten weten in welke winkel dit was?’ Ondertussen heeft het label laten weten dat de paspoppen niet meer gebruikt zullen worden in hun winkels.

In mei werd ontving het lingerielabel La Perla een gelijkaardige kritische tweet toen ook zij een paspop met vooruitstekende ribben in een etalage plaatsten. Ook Zara en Gap lagen in het verleden onder vuur voor zulke mannequins. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content