Première ‘Zot van A’

Enorm veel goedgemutst volk in zwart en rood (dresscode!) in Metropolis en hele roedels BV’s – van Jacky Lafon tot Koen Wauters – waarvan vele in cameo’s en figurantenrollen in de film opdoken, slim bekeken alweer van het commerciële genie Verheyen. En het moet gezegd, qua geestige dialogen en acteerprestaties moet dit hedendaags stadssprookje zeker niet onderdoen voor Alles is liefde, het origineel van Kim Van Kooten. Dat prins Valentijn uit de oerversie bij ons een toptennisser werd, is ook toe te juichen, Belgische prinsen spreken nu eenmaal niet zo tot de verbeelding. Voor de rest werd het scenario vrij trouw gevolgd: bij de jaarlijkse intrede van Sinterklaas krijgt de acteur die de Goedheiligman speelt een hartaanval en een wat mysterieuze onbekende moet inspringen. Prompt redt hij een kind van de verdrinkingsdood, het begin van een reeks verwikkelingen waarbij 6 koppels in verschillende fases van liefdesperikelen betrokken zijn.

Niet alle verhaallijnen zijn even opwindend en de azijnpissers in het publiek zullen opmerken dat het product placement niet bepaald subtiel is. Maar er valt echt wel te lachen en gevoelige zielen zullen zelfs een traantje wegpinken, wat van Zot van A een gezellige crowdpleaser in de aanloop naar de Feestdagen maakt. Alleen jammer dat de scène met Kevin Janssens op zijn witte paard in de sneeuw niet in míjn straat gedraaid werd. En op het gevaar af voor pedofiel versleten te worden, die Matteo Simoni wil ik ook weleens in een salsapakje in Sterren op de Dansvloer zien opduiken.

Linda Asselbergs

Zot van A van Jan Verheyen met Veerle Baetens, Lotte Heijtenis, Joke Devynck, Barbara Sarafian, Koen De Graeve, Kevin Janssens, Matthijs Scheepers, Mattias Sercu, Jan Van Looveren, Michel Van Dousselaere, Kurt Rogiers en Matteo Simoni. Vanaf 20 oktober in de zalen. Info www.zotvanadefilm.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content