Première Roulez Roulez!

In Jan Van Looveren schuilt ook een crooner. In Roulez Roulez brengt hij swingende evergreens.

De helft van het Male Liberation Front, de Joeri in Trigger Happy, de muzikale zoon van Marilou Mermans in Meisjes, rollen in Matroesjka’s, Zone Stad, Kaat en co en binnenkort ook in Zot van A: het minste dat je van Jan Van Looveren kunt zeggen, is dat hij van vele markten thuis is. Dat er ook een crooner in hem school, hadden we niet meteen verwacht. Maar kijk, dat is nu precies wat hij doet in Roulez Roulez, samen met de jonge Jonas Van Geel (Marthatentatief, Bronks, Cie De Koe…): het grote American Songbook aanpakken, met swingende evergreens als In the mood, The lady is a tramp, Cheek to cheek.

A la de echte groten als Frank Sinatra en Dean Martin, maar dan met een vette knipoog naar de clichés van zo’n show (het krukjesmoment!). Er zijn betere zangers dan Jan en Jonas, maar ook veel slechtere en het is net de relativerende humor waarmee ze hun repertoire brengen (met uitlopers naar het Nederlandstalige genre als de Ramblers’ meezinger Loesje en Louis Neefs’ Benjamin) dat de charme van het programma uitmaakt. Verschil in leeftijd en postuur werken de humor in de hand, bij de sketches tussen de songs denk je onwillekeurig aan Gaston Berghmans en Leo Martin en vandaar ook aan Peter van den Begin en Stany Crets, niet toevallig aanwezig op de première. Een snuifje AB in het CC, qua timing klopt het perfect, variété en revue zijn weer helemaal in.

Ook liefhebbers van big bands kregen waar voor hun geld; de jonge muzikanten van de 16-koppige formatie Vlad’s Big Bite hadden er duidelijk zin in. Bandleider Vlad Weverbergh zelf riedelt niet alleen een aardig stukje klarinet, maar zorgde ook voor (onbedoeld?) grappige momenten door schichtig omhoog te spieden naar de spotlight om z’n solo’s in te spelen. Alles bij elkaar materiaal voor een avond pretentieloos amusement, dat een mens goedgemutst de nacht in stuurt.

Linda Asselbergs

Voorstellingen: 9/10 Breughelzaal, Bree, 24/10, CC Nova Wetteren. Verdere info: www.rumoer.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content