Première Robin Hood in Antwerpen

Dresscode: Robin en Marianne, vermeldde de uitnodiging voor de première, wat gelukkig enkel voor het kleine grut gold, ik zag mij nog niet in middeleeuws gewaad en geflankeerd door een groen gewambuisde de tram naar de Elisabethzaal nemen. Aardig wat hoedjes met een kekke veer en prinsessenjurken in de zaal en dat jonge volkje én hun ouders waren vanaf het begin helemaal in de ban van de avonturen van opstandige Robin en zijn kleurrijke medestanders.

Veel heeft te maken met het feit dat Studio 100 resoluut voor de komische noot kiest in de weergave van het op zich best dramatische verhaal, bekend van menige avonturenfilm. Goed, er worden arme dompelaars gemolesteerd door de sheriff van Nottingham en Koning Jan die in het Engeland van 1105 de plak zwaait in afwezigheid van zijn kruisvarende broer Richard Leeuwenhart heeft snode plannen met zijn nichtje Marianne, maar beide booswichten zijn toch eerder koddig dan sinister.

Door de hyperprofessionele Studio 100 touch komen ook volwassen toeschouwers aan hun trekken: decors en kostuums zijn somptueus, het vernuftig gebruik van een draaischijf op het podium en bliksemsnelle decorwisselingen zorgen voor verrassende effecten en extra vaart. De songs zijn niet meteen meezingers, maar de muziek van Johan Vanden Eede is aangenaam melodieus, met hier en daar verwijzingen naar het Angelsaksische folkgenre. Het vrijbuitende woudvolk kan zich prima uitleven in de dynamische en goed geïntegreerde choreografieën.

Met Jelle Cleymans koos men voor een jonge en frisse eerder dan een indrukwekkende held, Free Souffriau is een ravissante Lady Marianne, goed bij stem als altijd. Dat laatste geldt ook voor Koen Crucke als Koning Jan die net als Peter Thyssen (de sheriff) het precaire evenwicht tussen boosaardig en lachwekkend weet te bewaren. Voor nog meer comic relief zorgen de figuren van plantrekker broeder Tuck (Chris Cauwenberghs) en vooral de dubbelrol van Simpele Joe en de übergay wachter John, waarmee Walter Baele geregeld lachsalvo’s oogst. Peter Van de Velde is zijn indrukwekkende zelf in de rol van krachtpatser Kleine Jan.

Een extra vermelding voor de frêle 10-jarige Remi De Smet, die met veel bravoure en naturel een parmantige en sterk zingende Kleine Robin neerzet, een echte musicalster in de dop!

Linda Asselbergs

Robin Hood, een oog- en oorstrelend familiespektakel , nog tot 15 april in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen, op 28 en 29 april in Hasselt (Grenslandhallen) en 26 en 27 mei in Oostende (Casino Kursaal). Info en tickets 070 344 555 en www.robinhoodmusical.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content