Prada en Herzog & de Meuron debuteren in MET

© Ken Howard / Metropolitan Opera

Modeontwerpster Miuccia Prada en het architectenduo Herzog & de Meuron debuteren in de Metropolitan Opera in New York.

Modeontwerpster Miuccia Prada en architecten Herzog & de Meuron maken hun debuut als kostuum- en setdesigner voor de Metropolitan Opera in New York. Ze werkten mee aan Verdi’s opera ‘Attila’, geregisseerd door Pierre Audi, die op 23 februari in première gaat.

Het is niet de eerste keer dat de bekende erfgename van het Prada-imperium en het ontwerpersduo Herzog & de Meuron samenwerken. Eerder al sloegen ze de handen in elkaar om het Prada Aoyama Epicenter in Tokio te realiseren.

Jacques Herzog en Pierre de Meuron wonnen in 2001 de Pritzker Prize, de hoogste onderscheiding in de architectuur. In 2006 maakten ze hun operadebuut met de setting van ‘Tristan und Isolde’ voor de Berlin State Opera. Ze hebben meerdere prestigieuze bouwprojecten op hun palmares staan, waaronder het Londense Tate Modern museum.

Voor de modeontwerpster Miuccia Prada is dit haar eerste ervaring in kostuumontwerp. Voor ze in 1978 het familiebedrijf overnam, studeerde ze vijf jaar lang mime in het Teatro Piccolo in Milaan.

Aïsa Knockaert.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content