Plan België lanceert nieuwe campagne tegen kindhuwelijken

© Belga

In Antwerpen heeft Plan België zijn nieuwe campagne tegen kindhuwelijken voorgesteld. Dat gebeurde naar aanleiding van Wereldmeisjesdag.

Eerder deze week stuurde Plan België al een opvallend campagnefilmpje de wereld in met Zita, de 11-jarige dochter van Plan-ambassadeur Koen Wauters en Valerie De Booser, die daarin symbolisch werd uitgehuwelijkt aan een veel oudere man.

Wereldwijd trouwen elke minuut 27 minderjarige meisjes met een oudere man. Om dat in de kijker te plaatsen, liet Plan België zondag 27 meisjes in bruidsjurk opdraven. De voorstelling van de nieuwe campagne ging gepaard met een debat en gesprekken van Koen Wauters met onder meer documentairemaakster Lieve Blancqaert, die in Nepal een school bezocht waar meisjes assertiever worden gemaakt, en de Zambiaanse ‘chief’ Kalasa Lukangba, die kwam vertellen over het actieplan tegen kindhuwelijken dat in zijn land werd opgericht.

Minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo beloofde zondag dat ons land voorloper zou blijven in de strijd tegen kindhuwelijken. Plan België maakte hem alvast een manifest over van het samenwerkingsverband Girls Not Brides Belgium waar de organisatie sinds kort deel van uitmaakt.

Wie de campagne van Plan België wil steunen, kan dat door een foto – waarop je op bed staat te springen – met de hashtag #WakeUp4Girls op sociale media te delen. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content