Persoonlijke brieven van Jackie Kennedy aan ontwerpers onder de hamer

President Kennedy en Jackie Kennedy © REUTERS

Jacqueline Lee Bouvier Kennedy Onassis, beter bekend als Jackie O., schreef in haar leven heel wat persoonlijke dankbrieven aan haar favoriete ontwerpers. Deze worden geveild in Florida.

Bij Palm Springs Modern Auctions gaan de brieven die Jackie O. schreef aan onder meer Bill Hamilton, die toen de hoofdontwerper was van Carolina Herrera, en interieurontwerper Richard Langham, onder de hamer.

De brieven geven inkijk in het leven van een cultureel- en stijlicoon die het nooit te druk had om dankbrieven te schrijven aan haar favoriete ontwerpers. In de brieven stopte ze vaak ook schetsen van ontwerpen die ze graag zou dragen.

In een van de brieven aan Hamilton schrijft de voormalige presidentsvrouw dat ze meer kleur wil in de garderobe van vrouwen. ‘Ik ben het zo beu dat iedereen constant zwart draagt, zoals in Mediteraanse dorpen waar iedereen 20 jaar rouwt,’ aldus Jackie O. Tijdens de veiling zullen er ook foto’s die Bob Davidoff nam van Jackie en haar familie in de jaren zestig en zeventig geveild worden. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content