Paul McCarthy provoceert in Brussel

Een expo met video’s, foto’s en beeldhouwwerk van de omstreden Amerikaanse kunstenaar in het Brusselse Charles Riva Collection.

Charles Riva Collection opent op 28 april een tentoonstelling met geselecteerde werken van de omstreden Amerikaanse kunstenaar Paul McCarthy.

McCarthy’s 40 jarige carrière kan beschreven worden als chaotisch, grotesk en uitdagend. Zijn werk vindt wortels in de Amerikaanse popcultuur – denk aan ketchup, Coca Cola en Disney. Hij staat erom bekend metaforen te gebruiken voor de basiselementen van een mensenleven, zoals lust, bloed, zweet, seks en ontlasting.

De tentoonstelling in de Charles Riva Collection omvat video’s, foto’s en origineel beeldhouwwerk van 1993 tot 2009. Het oudste stuk in de collectie is ‘Heidi’ (1993), een video die het klassieke verhaal van het meisje en haar grootvader op een perverse manier interpreteert. Andere werken zijn ‘Silver Santa’ (2009), ‘Captain Dick Head’ (2009) en ‘Brancusi Tree’ (2007).

Lieselot Moerkerke

Paul McCarthy: Selected Works opent op 28 en 29 april tijdens de Art Brussels’ Gallery Night. De tentoonstelling sluit haar deuren op 2 oktober.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content