Parfums en pauwen in Gaasbeek

Het Kasteel van Gaasbeek opende opnieuw de deuren en een bezoek is voortaan niet enkel een visuele ervaring.

Op 1 april opende het Kasteel van Gaasbeek opnieuw de deuren en een bezoek is voortaan niet enkel een visuele ervaring. U zal er ook letterlijk de geschiedenis kunnen opsnuiven. Historische parfums hullen de zalen in een geur van mysterie en sensualiteit. De parfums, die de Officina Profumo – Farmaceutica di Santa Maria Novalla volgens eeuwenoude recepten vervaardigt, bevatten onder andere Florentijnse iris, rozen uit Damascus, kostbaar amber en Toscaanse kruiden.

Het kasteel heeft er sinds kort ook een broertje bij. Kunstenaar Koenraad Tinel schonk de binnentuin een ‘Pauwenpalazzo’. Er pronkte al langer een pauw op de muurschildering in de eetkamer maar nu is er dus plaats voor de echte exemplaren.

Het kasteeldomein van Gaasbeek is de laatste restant van de oude heerlijkheid Gaasbeek die in 1236 gesticht werd door de Hertog van Brabant. De collectie van het museum bestaat uit de historische inboedel die de laatste eigenares heeft weggeschonken.

Ruth Vanden Berghe

Kasteelstraat, 40 – 1750 Gaasbeek (Lennik). Openingsuren: 1 april tot 15 november doorlopend van 10u tot 18u. Maandag gesloten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content