Overlever van zuuraanval wordt model op New York Fashion Week

De 19-jarige Reshma Banoo Quereshi zal binnenkort als model over de catwalk van de New York Fashion Week schrijden. Dat zegt Huffington Post.

Throw back to when we were backstage shooting the #EndAcidSale campaign with the ever so gorgeous Reshma!

A photo posted by Make Love Not Scars (@makelovenotscars) on

Reshma was 17 toen ze – als een van de duizend Indische vrouwen die er elk jaar slachtoffer van worden – een lading zuur over zich heen kreeg door haar schoonbroer. Sinds dat gebeurde, zet Reshma zich in om de praktijk een halt toe te roepen. Zo maakte ze eerder al een tutorial met straffe boodschap en nu betreedt ze dus als officieel gezicht van de ngo Make Love Not Scars (MLNS) de catwalk op de New York Fashion Week.

Make Love Not Scars helpt slachtoffers van vuuraanvallen om “hun leven te hervatten tijdens hun herstel, revalidatie en re├»ntegratie.” De ngo zal de show samen met FTL Moda organiseren, die eerder ook al een bericht de deur uitstuurden: “We willen deze ongelofelijke vrouwen, die zich vaak verschuilen en in stilte lijden, een stem geven.”

Reshma zelf kijkt enorm uit naar de modeshow. “Nu realiseer ik me dat schoonheid niets te maken heeft met hoe we eruitzien in de spiegel. Het is belangrijker om een mooi hart te hebben.” Noem deze vrouw dus geen slachtoffer, maar een overlever. (EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content