Overleven in een wereld zonder benzine

De nieuwste editie van Colors magazine toont hoe te overleven wanneer auto, boot of vliegtuig niet langer functioneren.

Welke alternatieven zullen we hebben in een wereld zonder benzine? Het nieuwe nummer ‘Transports’ van Colors magazine vormt de overlevingsgids bij uitstek. Negentig procent van het vervoer over land, zee en door de lucht vindt plaats dankzij olie, maar wat als deze bron ooit uitgeput raakt?
In Transports doet Colors magazine enkele overlevingstechnieken uit de doeken die van pas komen in een wereld zonder benzine.

Het magazine baseert zich hiervoor op de constructies van enkele creatievelingen die wegens een eerdere confrontatie met armoede of lokale conflicten sinds lange tijd handige oplossingen gebruiken.

Creatief met afval
Zo ontwierp de Keniaan Mansoor een boot gerecycleerd uit afval dat toeristen achterlieten op het strand. De Rus Leonid Murlyarchik graaft momenteel een eigen metronetwerk uit dat zijn huis met dat van de buren verbindt. En Wu Yulu, een Chinese boer, ontwierp een robot aangedreven door een elektrische motor waarmee hij zijn vrouw dagelijks naar de markt voert.

Deze en andere getuigenissen worden aangevuld met de persoonlijke visie van tien vooraanstaande figuren uit de universitaire en sociale wereld. Onder meer Carlo Petrini, oprichter van Slow Food en Jacques Fresco, designer en sociaal industrieel ontwerper, gaan in Transports het debat aan over het vervoer in de toekomst.

Colors magazine werd in 1991 opgericht door Tibor Kalman en maakt deel uit van het Onderzoekscentrum Communicatie van Benneton’s.

(JJ)

Info: Transports wordt gepubliceerd in vier tweetalige uitgaven (Engels + Italiaans, Frans, Spaans en Koreaans) en is zowel online als bij de Apple Store te koop.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content