Open Opera Antwerpen

Hoogtepunt was het gratis concert Mozarts liefdesperikelen, waarbij acteur Hendrik Van Eycken jong en oud op een grappige manier wegwijs maakte in het oeuvre van Wolfgang Amadeus. ‘Waarover gaat opera?’ ‘Over seks meneer.’ Tja, er zijn geen kinderen meer. Huisdirigent Yannis Pouspourikas en de jonge en aantrekkelijke solisten Katarina Bradic, Thorsten Büttner en Milcho Borovinov gaven het beste van zichzelf en voor één keer kon het geen kwaad dat ook in het publiek zeer prille muziekliefhebbertjes een keel opzetten.

Helmen en zwaarden voor een prikje Voor de gelegenheid mocht het publiek ook achter de schermen van het operagebouw gluren, naar de state of the art technologie die het moderne muziektheater mogelijk maakt en de opstelling van de decors voor de productie van Puccini’s Madame Butterfly die op 3 november in première gaat. Een bezoek aan het kostuumatelier, de loges, de make-uplokalen en de repetitieruimte gaven een goed idee van het totaalgebeuren opera. Er was een trommelbos, een live operajukebox in de foyer en wie wilde kon met een helm, schild of glamoureuze avondjurk naar huis. Voor een grote ligbank uit La Traviata werd bij de veiling vlot 375 euro neergeteld.

Alles bij elkaar een leuk initiatief waarbij veel jong volk op een originele, ongedwongen manier voor muziektheater warm gemaakt werd.

Linda Asselbergs

Info: www.vlaamseopera.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content