Op shoppingtrip door Antwerpen met Tanguy Ottomer

BeroepsAntwerpenaar Tanguy Ottomer kent zijn geliefde Koekenstad vanbinnen en vanbuiten. Als stadsgids en personal shopper weet hij dan ook de leukste winkels in Antwerpen te vinden. Weekend.be vergezelde hem op een voormiddag vol shoppingfun.

BeroepsAntwerpenaar Tanguy Ottomer kent zijn geliefde Koekenstad vanbinnen en vanbuiten. Als stadsgids en personal shopper weet hij dan ook de leukste winkels in Antwerpen te vinden. Tanguy kent niet alleen de winkels als zijn broekzak, ook de uitbaters van de zaken hebben geen geheimen meer voor de stadsgids. Weekend.be vergezelde hem op een voormiddag vol shoppingfun. Rosier 41

Onze eerste stop na uitvalbasis Bar Cesar in de Lange Gasthuisstraat is Rosier 41, een goed verborgen parel achter het Mechelseplein. In deze winkel kan je tweedehandse designerkledij van Belgische en internationale ontwerpers vinden.

Naast unieke stuks van onder andere Raf Simons, Ann Demeulemeester en Dries Van Noten, kan je er ook aanstormend talent ontdekken. Zo laten de uitbaters de vitrine van de winkel over aan studenten van modeopleidingen. Momenteel kan je er creaties van Kristy Kharlashkina bewonderen.

Rosier 41, 2000 Antwerpen

Modebuurt De Nationalestraat is intussen uitgegroeid tot dé modebuurt van de Scheldestad. Wat deze buurt volgens Tanguy zo uniek maakt, is de verrassende combinatie tussen modezaken, buurtwinkels en bruine kroegen. Tijdens een wandeling in de Nationalestraat kom je een erg uiteenlopende mix van mensen tegen. De drinkebroeders struinen er rustig langs de fashionista’s: typisch Antwerpen.

In deze straat vinden we het ModeMuseum, de Modenatie met luxeboetiek en bijhorend restaurant Renaissance en het Modepaleis, waar de winkel van Dries Van Noten zich heeft gevestigd. Tanguy weet ons te vertellen dat de familie Van Noten vroeger een winkel tegenover het Modepaleis had. Hun achternaam prijkt als bewijs nog altijd op een van de ramen.

MoMu

Nationalestraat 28, 2000 Antwerpen Modenatie – Renaissance

Nationalestraat 32, 2000 Antwerpen Modepaleis – Dries Van Noten

Nationalestraat 16, 2000 Antwerpen Kathedraal Op weg naar een welverdiende koffiepauze houden we halt bij de imposante Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Dit gebouw is maar liefst 123 meter hoog en daarmee ook meteen het hoogste gebouw van de stad.

Groenplaats 21, 2000 Antwerpen

Cuperus

Een goede truc om een degelijk etablissement te vinden in de stad, volgens onze enthousiaste stadsgids, is afgaan op het vaste cliënteel. Hoe ouder de mensen, hoe beter. De derde leeftijd heeft jarenlange ervaring met tafelen en koffiepauzes en is dus de beste graadmeter of er kwalitatieve waren worden geserveerd. koffie- en theehuis Cuperus is zo’n zaak. De geschiedenis van Cuperus loopt helemaal terug op 1823. Het koffiehuis is daarmee een van de oudste familiebedrijven van Antwerpen.

Kleinzoon Glenn leerde de stiel van het koffiebranden van zijn grootvader en samen branden ze iedere week de koffiebonen voor hun shop.

Het interieur van de ruime koffiezaak oogt modern en gezellig en ademt geschiedenis dankzij de talloze foto’s van de familie en hun koffie- en theezaak.

Een leuk weetje over Cuperus is dat ze ooit een theehuis hebben uitgebaat op de bovenste verdieping van de Boerentoren. Daar kwamen de gegoede families van Antwerpen thee nuttigen met hun dochters om een geschikte echtgenoot voor hen te spotten.

Wie van live pianomuziek houdt is hier ook aan het juiste adres. Op de bovenste verdieping van de nieuwe zaak op de Katelijnevest staat een piano waar een van de werknemers ten gepaste tijde een stukje speelt.

Sint-Katelijnevest 51, 2000 Antwerpen

Princess

Een van de weinige familiezaken die overblijven op de Meir. Deze luxeboetiek, sinds 1956 in handen van de familie Heeren, is een gevestigde waarde in Antwerpen en heeft een groot aanbod aan designermerken. Alleen al voor de prachtig ingeklede vitrine is deze winkel een bezoekje waard.

Meir 51, 2000 Antwerpen

Stadsfeestzaal

Wie even wil bekomen van een drukke winkeldag, kan binnenspringen in de Stadsfeestzaal op de Meir. Dit gebouw in neoclassistische stijl uit 1908 werd in 2000 bijna volledig verwoest in een brand. Het werd echter in ere hersteld en is nu een heerlijk, kitscherig shoppingcenter. De Stadsfeestzaal verbindt de Meir met Hopland en is hierdoor een doorgang van de meer commerciële winkels naar de high end zaken.

Meir 78, 2000 Antwerpen Centraal Station Op weg naar onze eindhalte staan we even stil op de Keyserlei om het prachtige Centraal Station (of Middenstatie) te bewonderen. Dit indrukwekkende gebouw wordt beschouwd als een van de mooiste treinstations wereldwijd. The Guardian plaatst het Centraal Station op de vijfde plaats in het lijstje van ‘mooiste stations ter wereld’, maar alle Antwerpenaren weten natuurlijk dat het eigenlijk op nummer 1 hoort te prijken.

Kipling

De shopping tour eindigt in de Kiplingwinkel op De Keyserlei. Tina Debo, het hoofd van design bij Kipling, verschaft ons een woordje uitleg. In 1987 werd het Belgische merk in Antwerpen opgericht en de Modestad heeft dan ook een van de grootste Kiplingvestingen wereldwijd. De gezellige, huiselijke inrichting van de shop is een welkom rustpunt op de drukke Keyserlei, waar toeristen en pendelaars gejaagd passeren. Vanaf juni kan je in de winkel op De Keyserlei de fleurige collectie van Natalie Joos voor Kipling vinden.

De Keyserlei 58, 2018 Antwerpen

Zin om zelf een tour te doen in Antwerpen met Tanguy Ottomer? Surf dan als de bliksem naar http://www.tanguyottomer.com/web/

Lotte Philipsen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content