Op bezoek in het universum van Serge Bensimon

© Bensimon

Om zijn reiservaringen te delen bedacht Serge Bensimon een conceptstore, de eerste in zijn soort in Frankrijk.

Een enorme voorraad witte tennisschoenen uit het leger. Daarmee begon het verhaal van Serge Bensimon. Zijn idee om ze in allerlei kleurtjes te verven was meteen een schot in de roos. En dat zijn ze na meer dan 30 jaar nog steeds. Want telkens opnieuw zijn de schoenen in een wip uitverkocht.

Doorheen de jaren heeft Bensimon een heel universum rond zijn schoenen gecreëerd. Zo ontwerpt hij zijn eigen modelijn, die bewust erg basic vormgegeven is. En ontwikkelde hij voor de jongere generatie B.Team.

Als eerste in Frankrijk integreerde hij in 1989 ook decoratievoorwerpen in zijn winkel, die de naam ‘Home Autour du Monde’ kreeg. Zoals die doet vermoeden vindt Bensimon inspiratie voor zijn collecties tijdens zijn vele reizen.

Dat zijn interesses de grenzen van de mode ver overstijgen, blijkt ook uit zijn overname van de boekenwinkel Artazart en uit het oprichten van zijn galerij in 2009. In de Gallery S. Bensimon presenteert hij, in het hartje van de Parijse Marais en op een boogscheut van de ‘Home Autour du Monde’-winkel, hedendaagse kunst en design. Onder andere het werk van de Belg Maarten De Ceulaer is er regelmatig te zien.

Intussen opende Bensimon winkels in heel Frankrijk, maar ook in België. In de Brusselse flagshipstore van het merk vind je zowel de kledij als de decoratievoorwerpen, in Antwerpen enkel de kledij. Ook het spiksplinternieuwe, allereerste Bensimon-parfum is te koop in het Brusselse filiaal.

Elien Haentjens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content