Ook Belgische zwakbegaafde meisjes in prostitutie gelokt door loverboys?

Prostitutie © BELGA

Vlaams parlementslid Freya Van den Bossche vraagt minister Jo Vandeurzen te laten onderzoeken of het klopt dat ook in België zwakbegaafde meisjes in de prostitutie gelokt worden door loverboys.

Naar aanleiding van een Nederlandse reportage heeft Stef Janssens van Myria aan de VRT gezegd dat ook in ons land meisjes uit jeugdinstellingen door loverboys worden benaderd en in de prostitutie terechtkomen

Ook in België worden zwakbegaafde meisjes die in een instelling zitten, in de prostitutie gelokt door zogenaamde loverboys. Dat zegt Stef Janssens van Myria, de onafhankelijke Nationale Rapporteur voor Mensenhandel. Eerder kwam in Nederland een grote zaak aan het licht, waarbij minstens 76 meisjes en vrouwen in de prostitutie werden gepraat. “Slechts het topje van de ijsberg”, luidt het daar.

Onderzoek is nodig

Sp.a-politica Freya Van den Bossche vraagt aan Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) om te onderzoeken of het klopt dat ook in ons land zwakbegaafde meisjes in de prostitutie gelokt worden door loverboys. “Ik roep minister Vandeurzen op om deze zaak ernstig te nemen en onmiddellijk in actie te schieten. Hij moet dan meteen een grondig onderzoek opstarten en ervoor zorgen dat dergelijke praktijken onmogelijk worden.

Gebeurt het inderdaad, en zo ja: hoe kan het dat die meisjes zomaar uit een instelling verdwijnen? En hoe gaat de minister dat onmogelijk maken?” aldus Van den Bossche. (Belga/LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content