Onze vrouw bij het cricket

Het Amerikaanse mannenlabel Dockers organiseerde een traditionele cricketmatch ten voordele van het goede doel. Knack Weekend-hoofdredactrice Lene Kemps was erbij. En Hugh Grant ook.

Een mooie zonnige dag, een spel dat eindeloos doorgaat, een schare Engelsen die je min of meer bekend voorkomen. Dit moet een cricketmatch voor het goede doel zijn. 1. De outfit

De dresscode op de uitnodiging zei: ‘formal picknick’, een formule waarmee wij niet erg bekend zijn. Met eeuwen van Ascot, Oxford en komkommersandwiches achter zich hebben de Engelsen hun uniform helemaal geperfectioneerd. Een chino en gekleurde blazer voor de heren; een kleurige jurk en flink wat bruingebrande huid voor de dames, en als het even kan een hoed. Not done: hoge hakken die wegzinken in het gras, sleehakken verplicht. Extra punten voor die typische casual uitstraling die zegt: ik heb helemaal geen moeite gedaan, ik kom net van een andere picknick.

2. Het menu

Een souffle, geroosterd vlees en een chocolade dessert dat eruit ziet als een cricketbal. De perfecte lunch, overgoten met liters alcohol. In de namiddag gevolgd door een high tea met van die keurige driehoekige sandwiches. Of course, what else?

3. Het spel

Enig begrip van cricket, laat staan doorzicht, moet aangeboren zijn want hoewel diverse gentlemen echt hun best hebben gedaan om mij de spelregels uit te leggen, begreep ik er op het eind nog niets van. Ach wat: een bal, een bat, wat wickets; ze zijn in het wit gekleed, ze zien er goed uit en Hugh Grant deed heel even mee.

4. Wie?

Royal Ascot kreeg die dag allicht de grote adellijke kanonnen op bezoek, maar ik zat toch maar mooi aan de tafel naast Lord Freddie Windsor, de enige zoon van Prins en Prinses Michael of Kent, zijn mooie vrouw Sophie Winkelman en hun 10 maanden oude dochter Lady Maud. Onder de 300 gasten bevonden zich verder: een telg van de Romanovs, een ex-model van Dior, de jaren zestig actrice Rita Tushingham en Lady Kitty Spencer, dochter van Charles Spencer en dus een nichtje van Diana.

5. Wat?

Dockers associeerde zich met twee goede doelen: Help for Heroes, en Walking with the Wounded, twee liefdadigheidsinstellingen die gewonde en getraumatiseerde soldaten helpen. Want zoals Prins Harry (de voorzitter van de organisatie) ooit zei: “Voor een soldaat begint het gevecht bij het thuiskomen gewoon opnieuw.” De opbrengsten van een veiling – mijn tafelgenoot bood op Vip-tickets voor Kylie Minogue, een maatpak van Savile Row en een gitaar gemaakt door een oorlogsveteraan – gaan naar de soldaten en hun familie.

Lene Kemps

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content