Ontwerpers in de O-parade

Dit jaar is Linde Hermans gastontwerpster bij de O-parade in Genk.

1 mei mag dan de dag van de arbeid zijn, voor Genk is het al 60 jaar de dag van de meifeesten. Tradtitiegetrouw trekt dan ook de O-parade (de parade van de verwondering) door de stad, die telkens weer een beroep doet op de creativiteit van designers en ontwerpers. Zo waren Wim Delvoye en Koenraad Tinel al te gast. Dit jaar koos Genk voor Linde Hermans, een beloftevolle Limburgse vormgeefster en winnares van de Henry van de Velde Award jong talent 2008. Ze ontwerpt meubels, schoenen, juwelen en stoffen. Voor de O-Parade maakte ze een praalwagen met bijhorende groep.

De studenten interieurvormgeving van Sint-Lukas Brussel bewezen vorig jaar al met twee praalwagens dat het enthousiasme voor de parade tot ver buiten Genk reikt. Dit jaar legden 15 studenten interieurvormgeving zich toe op het ontwerpen van bijzondere kostuums. Ze werden daarbij begeleid door Anita Evenepoel, die in 2008 de Henry van de Velde Award voor haar loopbaan als textielontwerpster in de wacht sleepte.

De stad deed ook beroep op een derde winnaar van de Henry van de Velde-award. Keramist en Genkenaar Piet Stockmans kreeg die in 1998 voor zijn hele loopbaan en levert al enkele jaren een bijzonder bijdrage aan 1 mei. Hij ontwerpt eierdopjes in zijn gekende blauwwitte stijl die enkel tijdens de meifeesten worden verkocht.

Ann Heylens.

Dienst Evenementen: T 089 65 44 37, www.uitingenk.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content