Ontspannen in het Antwerpse groen: ‘GroenZoeker’ helpt mensen te spreiden over groendomeinen

Groen in Antwerpen: via de GroenZoeker vind je heel wat mooie groene plekjes © Getty

De provincie Antwerpen heeft een nieuwe website gelanceerd waarop het volledige lokale groen- en natuuraanbod in de provincie terug te vinden valt. De ‘GroenZoeker’ moet er onder meer voor zorgen dat recreanten zich beter verspreiden over de bestaande groene ruimte, nu veel meer mensen deze zomer in de eigen streek blijven omwille van de coronacrisis.

Tijdens de coronatijd is de natuurbeleving ongezien toegenomen, stelt de provincie, en die nood aan natuur zal zich ook deze zomer manifesteren als meer mensen vakantie nemen in eigen land. Bovendien gaan mensen sowieso meer buiten op zoek naar verkoeling en schaduw omwille van de klimaatverandering, klinkt het. Aangezien de meeste mensen echter alleen de grote natuurdomeinen kennen, komen ze massaal daar terecht en niet in de bossen, parken of kleine natuurgebieden in hun buurt.

De ‘GroenZoeker’ moet daar dus verandering in brengen. Op www.groenzoeker.be vind je zowel parken, speelplekjes, bossen, landwegen, picknicktafels, waterplekjes als domeinen terug die in het groen gelegen zijn. Het gaat zowel om plekken in eigen beheer van de provincie als van Vlaanderen, natuurorganisaties en lokale overheden. Organisaties of gemeenten die nog niet deelnemen, kunnen er ook nog steeds hun aanbod doorgeven. GroenZoeker geeft ook tal van opties om tochten te maken tussen de verschillende groene plekken.

‘We willen de ontsnippering tegengaan en de bestaande blauwgroene plekken beter met elkaar verbinden’, zegt gedeputeerde Jan De Haes (N-VA). ‘Daarom kom je op groenzoeker.be onder andere ook onze fietsostrades, het fietsroutenetwerk, de wandelknooppunten en onze onbevaarbare waterlopen tegen.’ (Belga)

Lees ook ons dossier ‘citydetox’: perfecte plekken om aan de drukte te ontsnappen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content