Online daters swipen langer en krijgen meer matches sinds corona

© Getty

Nooit eerder maakten we zoveel gebruik van datingapps of -websites als tijdens de coronapandemie. Dat staat te lezen in De Zondag.

Ontwikkelaars van datingapps en datingwebsites maken zich op voor de drukste dag van het jaar. Valentijn is immers traditiegetrouw een dag waarop heel wat singles aan het swipen en scrollen gaan. (Valentijnsdag 2021 was een van onze topdagen met meer dan 3 miljard swipes op één dag wereldwijd’, klinkt het bij Tinder.)

Valentijnsdag komt nu bovenop een periode waarin datingsapps en -websites het sowieso al erg goed deden. Zo zag Tinder dat gebruikers langer actief zijn op de app dan voor de pandemie. De gemiddelde swipe-activiteit steeg met 15 procent, er werden 19 procent meer berichten verstuurd en gebruikers hadden 42 procent meer matches dan pre-corona. De oorzaakhoeft niet ver gezocht te worden: zestig procent van de gebruikers gaf tijdens de coronapandemie aan zich eenzaam te voelen.

En dus wordt er volop gevist in de vijver van vrijgezelle vissen. Daarvoor hebben ze niet alleen Tinder, maar bijvoorbeeld ook de app Happn of website Paship. Ook daar worden traditiegetrouw hoge cijfers opgetekend dezer dagen. Toch predikt Parship, dat mensen koppelt op basis van een persoonlijkheidstest, wat geduld. ‘De periode om een levenspartner te vinden bedraagt gemiddeld tussen 6 en 12 maanden. Er zijn er ook al die na één maand de ware vinden, maar dat zijn lucky shots.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content