Olsen twins casten 65-jarig model voor The Row

© Twitter

De voormalige kindsterren Ashley en Mary-Kate Olsen trekken opnieuw de aandacht met hun nieuwe lookbook voor The Row. De tweeling kiest voor oudere modellen om hun sobere collectie voor te stellen.

De voormalige kindsterren Ashley en Mary-Kate Olsen trekken opnieuw de aandacht met hun nieuwe lookbook voor The Row. De tweeling kiest voor oudere modellen om hun sobere collectie voor te stellen. Het lookbook voor de pre-najaarscollectie 2014 van The Row zorgt voor heel wat media-aandacht. Niet vanwege de ontwerpen, die simpel en tijdloos zijn, maar omwille van de modellen die de kleren aan het publiek tonen.

Hoewel de Olsen-zussen zelf nog maar 27 jaar oud zijn, zien ze in dat er op mode geen leeftijd staat. Voor hun lookbook kozen dan ook voor de 65-jarige Linda Rodin, de 39-jarige Esther de Jong en Ursula Walles, wiens leeftijd onvermeld is.

Duidelijke visie

De 65-jarige Linda Rodin is een voormalig model en modejournaliste voor Harper’s Bazaar. Tegenwoordig houdt ze zich bezig met haar cosmeticabedrijf, Olio Lusso. ‘Ze weten echt precies wat ze willen,’ vertelde het model in een interview met Elle over de Olsen twins. ‘Ze hadden prachtige moodborden die oudere vrouwen toonden en ik zag meteen wat ze van zin waren,’ aldus het model.

Zelfvertrouwen en respect Over de foto’s die werden genomen voor het lookbook vertelde Ms. Rodin dat ze zou liegen als ze zou zeggen dat ze van al haar rimpels houdt, maar dat het zelfvertrouwen dat de zusjes haar gaven cruciaal was voor de shoot. ‘Ik hield ervan om gerespecteerd te worden voor wie ik ben,’ aldus het model.

Neus voor zaken

Het is ook een slimme zet om voor iets oudere modellen te kiezen. Het cliënteel van The Row is immers ook ouder dan de ontwerpsters zelf. Op deze manier komen ze dus tegemoet aan hun klanten en tonen ze de mode-industrie dat afwijken van de norm net positief kan zijn. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content