Officieel onderzoek naar genderdiscriminatie in Hollywood gestart

Cate Blanchett trok onlangs van leer tegen de discriminatie van vrouwen in Hollywood. © REUTERS

Er is al heel wat inkt over gevloeid, want genderdiscriminatie is een reëel probleem in Tinseltown. Volgens de Los Angeles Times heeft de Equal Employment Opportunity Commission een officieel onderzoek ingesteld om na te gaan waarom er zo weinig vrouwelijke regisseurs aan het werk zijn.

De LA Times schrijft dat verschillende vrouwelijke regisseurs gecontacteerd werden door EEOC om op gesprek te komen en hun negatieve ervaringen met hen te delen. Het is opvallend dat deze organisatie beslist om nu officiële stappen te ondernemen, aangezien twee jaar geleden nog weigerachtig werd gereageerd. ‘Een vrouwelijke regisseur moet eerst een klacht indienen voor wij iets ondernemen’, klonk het toen. Natuurlijk deed niemand dit, aangezien je met een rechtszaak meteen een streep kon trekken onder je carrière als regisseur.

Muziekvideoregisseur Lori Precious werd ook gecontacteerd door EEOC en is erg blij met deze evolutie. ‘We hoopten allemaal dat het zo ver zou komen. Want ik ben het beu om te horen dat er geen gekwalificeerde vrouwen zijn in Hollywood, want het tegendeel is waar.’ Het is duidelijk dat de vrouwen in Hollywood hopen dat er nu een duidelijk signaal komt om eindelijk komaf te maken met de heersende vooroordelen. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content