Nooit meer veters binden met ClickTight

De 33-jarige Jurriën Theuvenet uit Amsterdam bedacht een handige oplossing waarmee je veters strikt in één klik. ClickTight, zoals de innovatie werd genoemd, haalt momenteel geld op via Kickstarter.

De 33-jarige Jurriën Theuvenet uit Amsterdam bedacht een handige oplossing waarmee je veters strikt in één klik. ClickTight, zoals de innovatie werd genoemd, haalt momenteel geld op via Kickstarter.

Twee jaar geleden kwam Jurriën Theuvenet op het idee, nadat hij tijdens het surfen merkte dat de veters in zijn zwembroek voortdurend los kwamen. Om gênante situaties te voorkomen en als alternatief voor de dubbele knoop die in zijn buik drukte, kwam hij op de proppen met een systeem waarmee de veters in zijn zwembroek stevig bleven zitten.

Veters van sportschoenen

Zijn hardloopvrienden waren laaiend enthousiast over de uitvinding en vroegen Jurriën of ze de prototypes mochten gebruiken om de veters van hun loopschoenen bijeen te houden. Het gebruik van het kleine toestel bij hardloopschoenen beviel zo goed dat hij zich in de doorontwikkeling op het klemmen van schoenveters focuste.

Klaar voor productie ClickTight heeft in de finales gestaan van de New Venture Business Plan competitie en de Philips Innovation Awards in 2012. Na twee jaar onderzoek en ontwikkeling, in samenwerking met onder andere TNO, is het product klaar voor productie.

Tot en met 19 mei 2014 zamelt ClickTight geld in via Kickstarter.com. Via crowdsourcing wordt het benodigde bedrag van 10.000 dollar opgehaald om de productie en assemblage van ClickTight voor een breder publiek te verzekeren.

de ClickTights bestaan in verschillende kleuren en passen op alle sportveters. Er is ook een reflecterende variant waarmee je goed zichtbaar bent in het donker en een variant waarbij je je eigen print of afbeelding kan kiezen. (LP)

Meer info over de ClickTight kan je vinden op: http://clicktight.nl/ Voor de Kickstartercampagne surf je naar: https://www.kickstarter.com/projects/977683791/clicktight

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Kickstarter Clicktight Video from Jurrien Theuvenet on Vimeo.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content