Nokia introduceert Life Tools in Indonesië

Na het succes van Nokia Life Tools in India, lanceert de Zweedse telecommunicatiegigant het project begin december ook in Indonesië.

Na het succes van Nokia Life Tools in India, lanceert de Zweedse telecommunicatiegigant het project begin december ook in Indonesië. Onder het motto “Inform, Involve, Empower” (informeer, betrek, bekrachtig) biedt Nokia met Life Tools een service voor inwoners van kleine dorpen en landelijke gebieden in ontwikkelingslanden. De dienst geeft de consument de mogelijkheid om nuttige informatie met betrekking tot levensonderhoud en levensverbeterening te raadplegen op een Life Tool-ondersteunende GSM.

De Life Tools toepassing is opgesplitst in 3 groepen; landbouw, educatie en entertainment. Bij landbouw vindt de dorpsbewoner informatie over gewassen, vee- en visteelt, weersvoorspellingen en andere tips terug. De educatieve dienst biedt onder meer de mogelijkheid om Engels te leren en om algemene, vitale kennis te vergaren. De entertainmentdienst bevat op zijn beurt informatie over films, muziek, astrologie en humor. De educatieve en entertainmentdiensten zijn vanaf december voor de hele bevolking van Indonesië beschikbaar, de landbouwdienst zal aanvankelijk enkel voor de regio’s Java en Sumatra toegankelijk zijn.

Samen met de lancering van het project in Indonesië stelt Nokia vijf nieuwe GSM- toestellen voor. Deze toestellen zijn ontworpen in functie van de Life Tools- toepassing. Betaalbaarheid en gebruiksvriendelijkheid stonden dan ook centraal bij het ontwerp ervan. Er werd ook rekening gehouden met de beperkte toegang tot elektriciteit in de gebieden waarvoor de GSM’s gemaakt werden, en de batterijen kunnen tot 22 dagen stand-by blijven. De toestellen kosten tussen €20 en €54 (exclusief BTW) en zijn verkrijgbaar over de hele wereld.

Hanne Vandevoorde
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content