Nog een record!

De tweede dag van de veiling YSL & Bergé in Parijs door Christie’s was weer goed voor een record.

De tweede dag van de veiling YSL & Bergé in Parijs door Christie’s was weer goed voor een record. Vandaag werd een dubbelportret van de vermaarde Franse schilder Théodore Géricault verkocht voor 9 miljoen euro. De schatting lag op 4 à 6 miljoen.

Dit is het hoogste bedrag dat ooit werd neergeteld voor een werk van Géricault. Het beeldt een dubbelportret uit van Alfred en Elizabeth Dedreux en werd in 1818 geborsteld.

Het werk werd gekocht door kunsthandelaar Alain Tarica die het tableau in 1984 zelf verkocht aan Yves Saint Laurent en Pierre Bergé.

Betekenis.
Dit record is van betekenis voor de handel. Het bevestigt het succes van de klassieke smaak die in de toekomst wel eens toonaangevend zou kunnen worden. Vergeten we niet dat de Oude Meesters (de schilderkunst van voor 1850) het lange tijd hard te verduren kregen in de handel. Er werd heel wat puik materiaal aan lage bedragen verkocht. In de afgelopen jaren had de handel vooral belangstelling voor de hedendaagse kunst. Misschien wordt er hier dus een nieuwe trend gezet.

Piet Swimberghe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content