Nieuwe versie van The Sims gaat in tegen genderstereotypering

Nieuwe opties bij The Sims zorgen voor minder genderstereotiepe patronen. © The Sims

Het populaire spel The Sims krijgt een interessante update. Vanaf nu kunnen spelers kiezen uit tal van nieuwe opties, ongeacht het gender van hun personage.

The Sims 4 wordt meer flexibel en divers. Je kan mannelijke personages vanaf nu laten kiezen voor juwelen, schoenen met hakken, of een jurk en vrouwelijke sims kunnen aangekleed worden in een pak en een kort kapsel aangemeten krijgen. ‘Voor het eerst zal je je sims kunnen customizen zonder genderrestricties’, licht een van de ontwikkelaars toe. Ook het stemtimbre en de manier van wandelen kan je vanaf nu kiezen, ongeacht welke sekse je simspersonage heeft.

Klant is koning

Deze aanpassing kwam er op vraag van de spelers, die graag wat minder stereotiepe keuzes wilden tijdens het spelen van The Sims. De ontwikkelaars werkten een jaar aan de update, in samenwerking met genderexperts.

‘De update geeft spelers de kans om de wereld rondom hen te imiteren zoals zij het willen en de verhalen te vertellen waar zij zich in kunnen vinden’, aldus Lyndsay Pearson, hoofd van productie bij The Sims. Pearson geeft ook aan dat ze niet zullen stoppen met innoveren en luisteren naar wat de fans willen. ‘We zijn constant op zoek naar manieren om de creatieve grenzen uit te breiden en deze tools zullen blijven evolueren.’ (LP)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content