Nieuwe versie van Monopoly doet vrouwen meer verdienen dan mannen

© Getty

In de nieuwe versie van het populaire gezelschapsspel Monopoly staat vrouwelijk ondernemerschap centraal.

Mevrouw Monopoly is de nicht van de zakenman met de snor. Hij was een immobiliënmagnaat die op zoek was naar nieuwe eigendommen, terwijl zij wil investeren in vrouwelijke ondernemers. De spelers kopen geen huizen of onroerend goed, maar innovaties gecreëerd door vrouwen. Volgens de nieuwe regels krijgen vrouwen wat meer geld in het begin van het spel en elke keer als ze langs start passeren. Dat moet de loonkloof in het echte leven compenseren.

In de Verenigde Staten verdienen vrouwen gemiddeld 81 procent van het loon van mannen, blijkt uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Werk. Ook in België verdienen vrouwen op het einde van de rit gemiddeld minder dan hun mannelijke collega’s. Als de mannen goed spelen, kunnen ze ook meer geld verdienen, verzekert fabrikant Hasbro in een mededeling.

Het spel heeft ook nieuwe pionnen: een notebook, een zakenvliegtuig en een horloge. In het originele spel zijn de pionnen onder meer een auto, een strijkijzer en een schoen. Deze versie van het gezelschapsspel zal vanaf midden september te verkrijgen zijn in de Verenigde Staten en in enkele andere landen waaronder België, Frankrijk en Canada.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content