Nieuw modellenagentschap in LA richt zich exclusief op transgenders

Arin, transgender model © Apple Model Management

Het Thaise Apple Model Management opent een nieuw kantoor in Los Angeles. In dit agentschap zullen enkel transgendermodellen worden vertegenwoordigd. Het hoofd van het agentschap is Cecilio Asuncion, de man achter de documentaire ‘What’s the T’.

Met bekende rolmodellen zoals Andreja Peijć, Laverne Cox, Caitlyn Jenner, Carmen Carrera en Lea T komen transgenders almaar meer onder de aandacht. Goed nieuws voor transgenders die nood hebben aan inspirerende voorbeelden. Ook in het modellenlandschap wordt het pad geëffend.

Apple Model Management vertegenwoordigt in Thailand al heel wat transgendermodellen. Om de brug te slaan naar de westerse wereld, openen ze nu een zusterkantoor in LA, dat geleid zal worden door Cecilio Asuncion. Hij vertelde aan The Advocate wat hun visie is: ‘Het gaat bij ons niet om het kwalificeren of kwantificeren van gender. We willen de passie en de toewijding van transgenders stimuleren en hen helpen om de beste modellen te worden die ze kunnen zijn.’

Hij wil het stigma tegen transgenders in de modewereld verhelpen en door dit modellenagentschap te leiden, kan hij hen een hart onder de riem steken. Voorlopig tekenden al zes modellen bij het agentschap, maar Apple Management is op zoek naar nog meer talenten. Via de website kan je ontdekken welke vereisten nodig zijn om kans te maken op een contract.

In 2012 regisseerde Asuncion de documentaire ‘What’s the T’, een film over vijf transgendervrouwen die inzicht gaf in hun leven.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content