Nieuw Gents retailconcept Wasbar zoekt kapper

WASBAR, een wassalon slash bar slash kapperszaak die eind september de deuren opent in het Gentse, gaat samen met L’Orèal op zoek naar een geknipte kapper.

Dat Gent een vruchtbare voedingsbodem is voor originele retailprojecten heeft de stad al meermaals bewezen. Zo ook met nieuwste telg Wasbar, een wassalon slash bar slash kapperszaak die eind september de deuren zal openen.

Wassalons roepen bij de meeste mensen beelden van saaie, ronkende ruimtes met een flikkerende TL-lamp en -als je geluk hebt- een snoepautomaat op. Voor wie geen eigen was- en droogmachine heeft was een wasje draaien dus steevast een saaie bedoening die men dan ook vaak overliet aan Hotel Mama. Daar willen Dries Henau en Yuri Vandenbogaerde een eind aan maken. Samen met conceptdesignbureau Pinkeye stampten ze de Wasbar uit de grond.

Een dynamisch gebeuren“Wasbar maakt komaf met het vastgeroeste beeld van een wassalon”, legt Henau uit. “We willen er een dynamisch gebeuren van maken dat meer mensen zal aanspreken zelf hun was te doen, want aankloppen bij de ouders begint op een bepaalde leeftijd wel genant te worden”, lacht hij. Hun Gentse Wasbar zal dan ook niet alleen wasmachines en droogkasten huisvesten, maar ook een bar waar mensen -terwijl ze op hun was wachten- een hapje kunnen eten of iets kunnen drinken.

“Het kan evengoed een ontmoetingsplaats worden voor vrienden”, aldus Henau. “Mensen spreken af bij onze Wasbar en doen ineens hun was”. Van twee vliegen in een klap gesproken. De bezielers van Wasbar zijn bovendien ook van plan allerlei activiteiten te organiseren in hun pand. Zo zal er op maandag steevast mannen- en Maesavond zijn.

Naast het wassalon en de bar bevat de Wasbar ook een barbershop-in-shop; wie wil kan plaatsnemen in de L’Oréal kappersstoel om on-the-go haar lokken te laten wassen, knippen en brushen. Propere lakens en een propere coupe op een uurtje tijd? Wij kenden al minder productieve voormiddagen.

Kapperscasting

Wasbar en L’Oréal zijn overigens nog op zoek naar de geknipte persoon om dit kapsalon te runnen. Ben jij dus een snelle, efficiënte kapper die op de hoogte is van de laatste trends en technieken en die op zelfstandige basis zijn eigen mini-kapsalon wil runnen? Neem dan deel aan de L’Oréal en Wasbar kapperscasting en stuur je cv naar kapper@wasbar.be.

De jury maakt vervolgens een eerste selectie uit deze cv’s en de beste kandidaten worden uitgenodigd voor de casting die eind deze maand zal doorgaan op het hoofdkantoor van L’ Oréal in Brussel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content