Niet te missen workshops tijdens de Boekenbeurs

© Twitter Startitkbc

Ontdek welke lifestyle-activiteiten u zeker moet meepikken tijdens deze editie van het boekenfestijn.

De Boekenbeurs betekent niet alleen uren struinen tussen de boeken, maar ook de handen uit de mouwen steken of de oren spitsen tijdens workshops en lezingen. Ontdek welke lifestyle-activiteiten u zeker moet meepikken tijdens deze editie van het boekenfestijn.

Beauty en wellness

De Boekenbeurs zorgt elk jaar voor een totaalbelevenis, zeker in de categorie ‘beauty & wellness’. Ervaren en ervaringen delen staan ook hier weer centraal. Van erg praktisch zoals make-uptechnieken leren van visagiste Sabine Peeters en nail art bij Elfi De Bruyn, tot inspirerend als leren tijd maken voor Me-Time met Martine Prenen.

De ‘Wel in je vel’-themadag op maandag 10 november draait ook volledig rond wellness en mindfulness. Sprekers hebben het er over het belang van stilte in ons leven, over de zin en onzin van diëten, hoe je de dagelijkse ratrace moet overleven of hoe puur eten je leven kan veranderen. (AB)

Mode en DIY

Hou je van mode en DIY? Dan kan je op de Boekenbeurs de handen uit de mouwen steken en deelnemen aan tal van workshops. Er worden leuke doe-momenten georganiseerd met onder meer Véronique Leysen van het boek ‘Nog een ander breiboek?’ en Karolien Verbanck van ‘Rok en Rol 2’. Maar je kan ook leren borduren, je brei-skills verbeteren, hippe juwelen maken met Katrien Van de Steene of leren naaien.

Maar je kan je ook laten inspireren door de creativiteit van anderen. Onder meer Julie Laeken, eigenares van Julija’s Shop in Antwerpen en breifanaat, laat je kennismaken met enkele van haar DIY-ideeën. Ongetwijfeld dat het begint te kriebelen om thuis zelf aan de slag te gaan.

Naast de workshops, zo is er zelfs een route samengesteld langsheen de verschillende DIY-activiteiten op de Boekenbeurs, is er ook een heuse catwalk waar creatievelingen hun creaties kunnen tonen aan publiek. Daarnaast geeft Leen Van Severen, schrijfster van ‘Chapeau!’, ook stijladvies over het dragen van hoedjes. Dit gaat door op 8 november. (LVR)

Reizen

Reisfanaten kunnen terecht op het Auteurspodium ‘Anders op reis’. Op het Rood podium kan je op zaterdag 8 november vanaf 14.00u gaan luisteren naar Patrick van Rosendaal, Nick Meynen, Debbie Pappyn en David De Vleeschauwer. In hun gesprek zullen de vier auteurs het hebben over reizen op een niet conventionele manier. (LP)

Deco & Design

Steek de handen uit de mouwen en restaureer design met ‘Vintagemagie’-auteur Willem Fouquaert op zaterdag 8 november (Lannoo, standnummer 317), maak zelf designobjecten met Babs Franco op diezelfde dag (EPO, standnummer 215) of volg een workshop Art d’eco op 2 november. Samen met Kelly Eeckhout geef je oude voorwerpen een nieuw leven op een duurzame manier. (LP)

Culinair

Op zaterdag 1 november komt Louie Van Nieuwenborgh van Baked Louie’s heerlijke gebakjes en taarten op tafel toveren (Davidsfonds Uitgeverij, standnummer 308). Niet te missen door zoetebekken. Op dinsdag 4 november is het dan weer een hoogdag voor fans van gezonde sapjes. Jennifer & Sven, de auteurs van Het Groene Smoothie Boek, maken die dag speciaal voor jou de heerlijkste groene smoothie voor een gezond en vitaler lichaam (Veen Bosch & Keuning Uitgeversgroep België, standnummer 319). Op 1 en 4 november kan je dan weer quizzen met Weight Watchers (Lannoo, standnummer 317). (LP)

Voor de data en uren van de workshop verwijzen we je door naar de website van de Boekenbeurs.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content