New Yorkers moeten voortaan hun benen dicht houden op de metro

Mannen die te veel plaats innemen door met hun benen gespreid te zitten op de metro in New York worden voortaan gevraagd om wat meer respect te hebben voor hun medereizigers.

Deze jongeman in de metro van New York neemt wel heel veel plaats in
Deze jongeman in de metro van New York neemt wel heel veel plaats in© Tumblr

De MTA (Metropolitan Transport Authority) lanceert in januari een campagne waarmee ze komaf hopen te maken met mannen die hun benen te wijd spreiden en hun rugzakken op zitplaatsen leggen of aanhouden tijdens het staand reizen. Niet alleen nemen ze hierdoor te veel plaats in, ze vestigen ook de aandacht op hun edele delen.

Omdat niemand behoefte heeft aan een opdringerige biologieles en chronisch plaatsgebrek tijdens het pendelen, start de MTA met een campagne die mannen (en vrouwen) bewust maakt van dit probleem. De campagne komt er nadat de MTA heel wat klachten over zulke problemen kreeg van reizigers. Via informatiebordjes zullen de schuldigen op hun vervelende gewoonte gewezen worden en hopelijk beschaamd hun benen sluiten en hun rugzak op de grond zetten.

‘Uw ballen zijn niet van kristal’

Misschien kunnen de Amerikanen hun mosterd halen bij de Franse metro. Daar verspreidde de feministische organisatie Osez le Féminisme immers affiches en stickers met boodschappen die seksuele intimidatie en agressie aan de kaak stellen.

In de metro in Parijs
In de metro in Parijs © Twitter

Met de hashtag #TakeBackTheMetro willen ze mannen bewust maken van het feit dat ‘per ongeluk’ aan de billen van vrouwen komen of hun geslachtsdelen in de verf zetten, ongepast en onaanvaard is. Met teksten zoals ‘Hou uw benen bij elkaar. Uw ballen zijn niet van kristal, ze zullen heus niet breken’ en ‘Misbruik de drukte in de metro niet om tegen een vrouw aan te rijden’ wordt duidelijk gemaakt dat vrouwen niet opgezet zijn met deze seksueel intimiderende en irritante acties van mannen. (LP)

Mannen die denken dat ze de koning te rijk zijn in de metro is een alom gekend probleem. Er is zelfs een ganse Tumblr-pagina aan gewijd. Kijk en huiver.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content