Nabil Fallah van Street Talent: ‘Brusselse jongeren komen vaak negatief in het nieuws’

© JOHAN JACOBS

WIE ? Initiatiefnemer van Street Talent, een talentenjacht voor en door Brusselse jongeren. Organiseert op 8 april de finale van de vierde editie, in De Vaartkapoen in Molenbeek.

“Brusselse jongeren komen vaak negatief in het nieuws. Als geboren en getogen Molenbekenaar zie ik vooral hoeveel talent hier aanwezig is. Alleen zijn er weinig laagdrempelige plekken waar je dat kunt tonen, of ontbreekt het jongeren aan zelfvertrouwen. Als student boekhouding en vrijwilliger bij jeugdorganisaties ken ik genoeg jongeren die door hun woonplaats of afkomst weinig kansen krijgen, en vervolgens afhaken.

Street Talent geeft jongeren een podium en stimuleert ze om hun talent te ontwikkelen. Iedereen tot 25 jaar is welkom, in alle disciplines: zingen, dansen, beatboxen, artistiek voetballen, street workout… Bij de eerste editie in 2014 kwamen de deelnemers en het publiek vooral uit Molenbeek en onze eigen kring, nu uit heel Brussel. Bovendien werd de talentenjacht onlangs opgepikt door de Koning Boudewijnstichting en de Brusselse staatssecretaris voor Gelijke Kansen via het platform ‘Wij zijn de toekomst’. Die visibiliteit is welkom. Dat de talentenjacht van jongeren uitgaat, is een voordeel. Wij zijn zoals hen, spreken dezelfde taal en hebben geen agenda. En we leggen geen druk : de voorronde is zonder publiek, en wie te onzeker is of nog moet groeien, moedigen we aan om het jaar daarop opnieuw mee te doen. Zelf heb ik geen artistieke ambities – ik wil vooral ondernemen, mensen samenbrengen en positieve impulsen geven. Daar moet je geen officiële instantie voor zijn, dat kun je zelf ook.”

futurecitychampions.brussels

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content